Monday, 26 December 2016

Majukan Bisnes Shaklee Bermula Dengan Supervisor

Dalam bisnes Shaklee, pangkat supervisor adalah pangkat paling kritikal.Supervisor perlu strong.Semasa menjadi Supervisor lah kita belajar untuk kembangkan team.Bila di pangkat Supervisor  strong,in syaa Allah, kita akan membuka masa hadapan yang cerah dalam Shaklee. Dan semasa menjalankan bisnes Shaklee kita perlu betul-betul mindset kita nak jadi macam mana.Sama ada nak kekal dalam pangkat Supervisor ataupun nak naik pangkat seterusnya iaitu Senior Supervisor, Coordinator,Senior Coordinator,Key Coordinator, Senior Key Coordinator, dan juga Master Coordinator.Semakin meningkat pangkat, semakin banyak bonus yang kita dapat.Jadi, sekarang kena mindset pangkat mana yang kita mahu capai.Bila ada target, barulah ada usaha ke arah tersebut .




Untuk berjaya dalam Shaklee, kita perlu menjadi Supervisor dan juga business leader yang mantap.Barulah kita dapat bina downline yang mantap. Dan minda kita perlu mindset untuk train downline kita jadi business leader dan bukannya ajen.Bila kita berjaya untuk lahirkan seorang  business leader, barulah business kita senang untuk berkembang.Dia akan membiak-membiak dan terus membiak.Dan semua itu perlukan usaha dan juga kotmitmen.Banyak kita usaha,banyak lah yang kita dapat, in syaa Allah.Tapi jika ada usaha, kaedah dan strategi tak betul, tak akan berkesan juga.Jika ada usaha, strategi dah betul tapi tak jaga hubungan dengan ALLAH, tiada gunanya juga.Sebab, rezeki semuanya dari ALLAH.ALLAH adalah penentu segalanya, jadi tolonglah jaga hubungan dengan Allah.Banyakkan berzikir, selawat,solat sunat.Paling penting, jangan tinggalkan solat wajib, ibadah-ibadah wajib.

Post a Comment

Sejarah Produk Shaklee: Dr.Forrest C.Shaklee

    Bismillahirrahmanirrahim...menarik apabila ketahui Sejarah Produk Shaklee ni   terutamanya sejarah berkaitan Dr. Forrest C.Shaklee ....